Muziek

Muziek, in al zijn vormen, is kenmerkend voor uitvaarten en kan helpen het leven van een persoon te weerspiegelen en te herdenken.

De muziek die je kiest voor een uitvaart kan variëren van traditionele hymnen en orgelmuziek tot iets moderners.

Nu uitvaarten steeds persoonlijker worden en uniek zijn om het leven van de overledene te weerspiegelen, kiezen families voor persoonlijke favorieten of hedendaagse nummers. Muziek kan luchtig zijn, soms zelfs humoristisch, of zelfs live worden gespeeld door een muzikant.

Bijvoorbeeld, steeds meer mensen kiezen voor:

Muziek die de familie associeert met de persoon zelf; zoals My Way, Angels, Wind Beneath My Wings, Simply The Best, Danny Boy, If Tomorrow Never Comes en You Say It Best.

Muziek die de hobby’s van de persoon weerspiegelt; zoals de themaliedjes van Channel 4 paardenraces, Countdown en Match of the Day.

Live muziek; zoals doedelzakken, Spaanse gitaren en jazzbands. Afhankelijk van de locatie van de dienst kunnen er bepaalde beperkingen gelden.

Hoewel veel kerken en crematoria moderne muziek toestaan, stonden sommige erop dat er geen cd’s worden afgespeeld en enkel orgelmuziek wordt gebruikt. Daar is tegenwoordig geen sprake meer van. Doorgaans kun je overal wel terecht met een cd of een digitaal bestand.

De meeste crematoria bieden:

  • Een organist
  • Vooraf opgenomen muziek waaruit je kunt kiezen
  • Een muzieksysteem waarop je jouw eigen muziek kunt afspelen

Wij kunnen je hierover adviseren en begeleiden en helpen met alle benodigde regelingen. Voor wie gepersonaliseerde muziek wil, is het belangrijk om de muziekkeuzes vooraf te delen met de persoon die de uitvaart leidt, dit maakt alles eenvoudiger en voorkomt teleurstellingen.

Uitvaartmuziek top 100